ČT Trans Brdy aneb kdo jel bez buzoly, tak prohloupil….

Třetí prázdninový víkend patřil závodu KPŽ Brdy. Letošní ročník byl oproti minulým sezónám doplněn o UCI trasu A, která měřila 90 km.

Zázemí bylo tentokrát přemístěno do blízkosti obce Řevnice. Velká louka poskytovala dostatek prostoru jak pro karavanu KPŽ, tak pro závodníky. V  tomto ohledu pořadatelé udělali kus práce a byl tedy patrný posun směrem k lepšímu.

Devadesáti kilometrové “áčko” odstartovalo v 9:30, závodníci na této trati, mohli sbírat UCI body, takže o kvalitní konkurenci nebyla nouze. Barvy Skibikecentra na této trati hájil David Dvořák, Radim Hlůžek a Martin Svatoš. Všichni si však vybrali pořádnou dávku závodní smůly, když je postihl problém rozebraný  níže v článku  a bohužel nedokončili.

Přesně v 11:00 zazněl startovní výstřel na trase B po krátké zaváděcí pasáži po poli se najelo do prvního stoupání, kde se balík pořádně natahuje. Do prvního kopce všichni drtí výkon na hranici svého FTP. Přibližně v polovině stoupání se podíváš doprava a vidíš Boudu jak “bere kolo na procházku a běží lesem” a za ním v poklusu celá přední skupina jezdců. Někdo přeznačil trať a tito závodníci se musí vrátit zpět.

Závod tedy začíná zase od začátku….

Následuje pár hezkých kořenových pasáží a za dvacet minut opět bloudíme, tentokrát předčasně odbočujeme z hřebenu doleva. Čelo závodu je tedy opět sjeto a dnes nás čeká již druhý “neoficiální start”. Vyjádření pořadatele k této nepříjemnosti najdeš zde. Krátký záznam ze „STRAVy“ těchto orientačních sportů zde.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Následující odbočky pro jistotu obhlížíš vždy dvakrát, aby ses dostal do cíle.

Po přibližně dvou hodinách máme „dozávoděno“. Smíšené pocity ze závodu se mísí se vzpomínkami na minulý ročník, kdy byl průběh tohoto poloorientačního závodu stejný! Na příští rok si tedy přejeme aspoň jednu zaváděcí motorku před závodníky, která by tento problém vyřešila….

I přes tyto trable se podařilo naším závodníkům ovládnout kategorii 23-29 let, kterou Kubík vyhrál a Kubeláč hned za ním obsadil druhou pozici.

Kompletní výsledky celého závodu můžeš zhlédnout zde.

Na trati C vybojovala Jana Holanová prémiově první místo v kategorii. A jaký je její recept na úspěch? „Jezdím na tréninky s Máťou, který mamince celou dobu kouká na zadek z chariotu. To se pak bez něho ty kopce jedou…“

 

 

Zdroje fotek:

https://www.facebook.com/reinerphoto/

https://www.kolopro.cz/kolo-pro-zivot/galerie/fotogalerie/ct-trans-brdy-2019/