Představujeme Moniku Tučkovou

Monika je naší letošní dámskou posilou. Poznáte ji dle její nápadné „malosti“ 🙂 A taky chuti závodit v jakémkoliv počasí (ten dres je vážně náš) 😉

ABB Cup a XCO Beckov v jednom víkendu
V sobotu 25.5. jsem se vydala do Jablonce nad Nisou na krásný závod v Jizerských horách, ABB Cup. Na to, že předpověď ukazovala od 10hod déšť, do cíle jsme dorazili všichni suchý a skoro uvařený. Oproti loňskému roku jsem se rozhodla absolvovat delší trať. 54km je v pohodě, ale převýšení přes 1600m jsem se lehce obávala. Na startu hlásili „drobnou“ změnu – Tanvaldský Špičák se jede nahoru po sjezdovce. A fakt že jo, jen jsem nečekala, že už od spodu a ještě napřímo. No nic, pojedeme, kam to půjde a pak po svých. Lýtka mě z té chůze tahala slušně. Když se sklon lehce srovnal, bylo na čase sednout na kolo a zase točit nohama. Jenže to ještě nebyl zdaleka vrchol. Nahoře jsem ani neměla odvahu se otočit, protože bych viděla tu hrůzu, co jsme museli vyjít. Ale věřím, že výhled do krajiny byl krásný.

Po celou dobu jsem se na trati honila se svou soupeřkou. Do kopce já ji, z kopce ona mě. Nebát se a jezdit rychleji dolů, mohlo to být třeba i jinak. Hold, další zkušenosti do plusu. Do cíle jsem dorazila po 2h50min a brala tak 2. místo.

Den po maratonu přišla řada na XCO. Krásná a hravá trať v Klíčanech u Prahy, kde se jel i jeden z podniků Pražského poháru a rovněž Mistrovství Středočeského kraje, nešlo vynechat. Super trénink na techniku skoků, zatáček, nástupů a jízdy tak trochu na hraně. Závod vypsaný na jednu hodinu nám dal na pěkné 4 okruhy. Od startu se jel cca 300m kopec po asfaltu, aby se to do nájezdu do terénu trochu nadělilo. Prostě, kdo jel fullgas, byl vpředu. Já tam byla a stylem start – cíl jsem si dojela pro 1. místo.