Staročeské BikeTrans Poříčí nad Sázavou aneb potomci Jana Žižky ožili

V sobotu 11.5.2019 jsme mimo jiné pokračovali v objevování dalších lokální závodů (někdo jim nepěkně říká okolo „hnoje“). Hruszky, Kulhy a Tomáš „Kája“ Mařík vyrazili za barák na BikeTrans v Poříčí nad Sázavou.
Hodně velká pecka! Organizátoři nám závodem chtěli připomenout, že jsme potomci Jana Žižky a vše tomu podřídili. Pojďme postupně:

1) Z propozic se dozvídáme, že se zakazuje závodit na koních maskovaných jako kolo nebo třeba jízda na kole elektrickém – v případě odhalení by byl závodníkův elektrický stroj utopen 😀 

2) Propozice také třeba uvádí tuto velmi důležitou větu:
„Pro zelenáče budou směr na start ukazovat šipky od poříčského kostela, který večer společně vypleníme (nutno dojednat s Arcibiskupstvím pražským – žádáme účastníky závodu, aby s vypalováním kostela nezačínali, dokud nebude vydán oficiální pokyn! Loňský trapný incident, při kterém se tým CK Mezibobří pokusil kostel vypálit hned po zaplacení startovného, se nesmí opakovat!).“

 

 

3) Poprvé v životě jsem zažil závod, kde všichni startovali z první lajny (byla široká jako pole). Na start nás za doprovodu bojového bubnování pořadatelé odvedli. V předstartovním, asi 5minutovém, bojovném proslovu (to jsme nedočkavě byli již všichni srovnání na lajně) nám nezapomněli mimo jiné říct, že jejich závod se pyšní titulem nejhorší značení trati na severní polokouli (ale až tak hrozné to nebylo):

4) Ihned po startu se rozjelo sprinterské peklo o rychlostní prémii, která byla na metě asi 500m od startu. Kulhy ji ovládl! 🙂 Hruszky 4., Mářa tak akorát zapakován v balíku:

5) Následovaly dva 23km okruhy (každý s převýšením 450m) a jedním pořádným brodem. Hruszky se stal jedním ze dvou uniklých závodníků na čele závodu a mylně se domníval, že to dnes pojede 😀 Kulhy držel skupinu na 5.-7. místě. Mářa velmi brzo po startu zachraňoval zraněného závodníka a závod tak pro něj skončil a dále již pokračoval měřenou tréninkovou jízdou.

6) Hruszkyho nadšení vydrželo zhruba 7km. Pak mu seklo poprvé a stal se součástí skupiny o 2.-4.místo. Na nějakém 35.km mu seklo podruhé a jel sám 4. V tu chvíli se dostává ke slovu Kulhy, který Hruszkyho dojel asi 3km před cílem. Tím odstartovala teamová bitva o „Prsa Žižkovy dcery“. Poslední km byl ve znamení jízdy po autokrossové dráze, Kulhy vjíždí na prvním místě:

To si Hruszky nedává líbit a v posledních zatáčkách po doskoku se ujímá vedení:

Jenže cíl byl do kopce. Tedy spurt pro čerstvé nohy. Kulhy ten den už jednou ukázal, že tam ten maximální výkon má:

Suma sumárum Kulhy vyhrává spinterskou prémii po startu a stává se hrdým majitelem vyhlašovaného pořadí v soutěži 4.místo aneb o prsa Žižkovy dcery 🙂 Hruszky jako 5. na vyhlášení čekat nemusí a odjíždí hluboce zklamán domů na kole 😀 Mářa dojíždí tréninkově na 18. místě.

Páni pořadatelé: Klobouk dolů! Je krásné poznávat, že všechno zlato velkých závodních akcí se nechá nahradit zábavnými menšími závody, ze kterých je cítit lidskost a dobrá nálada na každém rohu.

Nakonec ještě pár fotek:

Za fotky děkujeme:
https://www.zonerama.com/Album/5298210?fbclid=IwAR34ETrMEE58oKKNF6nRgUYcPrNdGF4dwAUiQ8MCh-mP4FLAH_53IO8Wjik
https://biketeamkralupy.rajce.idnes.cz/Bike_Trans_Porici%2C_11.5.2019?
https://photos.google.com/share/AF1QipPJpdhecaqdng2v-3mHKNbEx8FUxSw3A2KMK33hBgA5XzJbpBp3b0CBN8tQPVU0mA?key=NHRjcVhzd3hnMVllWk9vX21nXzAxYmN4MFFicGJn