Rohanské stezky (+porovnání dat z měřičů výkonu)

První ročník Rohanských stezek v Lomnici nad Popelkou nám připravil team místních pořadatelů zastoupen Michalem Vláškem v sobotu 27.4.2019.

Přijali nás ve sportovním Lomnickém areálu skokanských můstků po dlouho očekávaném (snad prvním) dubnovém dešti. Strach z podmáčené půdy nebyl na místě. Vyprahlá země sála a o bahnitý závod se rozhodně nejednalo. Trasa 47km nabídla reálných 1300m převýšení, minimum asfaltu, tak akorát šotolin a maximum skvělých trailů občas proložených nějakou překážkou v podobě kořenů, klád, kamenů a krátkých stojek. Na své si musel přijít všichni – veliká poklona pořadatelům za ukázku toho, že v trailech může jezdit opravdu téměř každý a je možné připravit trať, která umí vyhovovat všem výkonnostním skupinám.

Přijeli jsme skromně ve třech a snad i trochu byli vidět 🙂
Petr Hruška 7. absolutně / 3. v kategorii
Tomáš Kulhavý 11. absolutně / 6. v kategorii
Štěpán Karban začíná po zimních a jarních zdravotních komplikacích s tréninkem až teď a dal si na rozjetí krátkou trasu 27km (neméně zajímavou profilem a traily), ve které projel cílem 2. absolutně / 1. v kategorii.

Odkaz na výsledky zde. Po sérii fotek ještě následuje wattové ohlédnutí 😉

 

Pro milovníky měření výkonu jednoduché porovnání Hruszkyho a Kulháče. Oba vozí totožnou technologii měření výkonu, téměř stejně osazená kola. Hruszky je o cca 1,5kg „méně těžký“ než Kulhy a také má oproti Kulhymu značnou výhodu v zapletených kolech, která jsou o nějakých 300g lehčí.

Hruszkymu stačilo na cílový čas 2:05:45 průměrných 291W výkonu. Kulhy dojel o cca 4,5minuty později s průměrným výkonem 292W. 

Data z měřiče výkonu Hruszkyho:

Data z měřiče výkonu Kulhyho: