Markétino babí léto

Pro dnešek tu máme report z Markétina babího léta 🙂

Author Šela maraton, 100km, 2361 nastoupáno  
Maratonská klasika tenkokrát díky lesní kalamitě v zářijovém termínu. Kdo jel, zná. Je to krásný závod! Technické sjezdy a single traily nebo dlouhá asfaltová stoupání opravdu prověří, kdo na tom jak je. 
Jelo se mi velmi dobře, trať byla proschlá a ani ranní mírný deštík trať nijak nepodmáčel. První půlka, více biková, byla moc zábavná. Až na malý technický problém, kdy jsem musela na chvilku převzít roli servisáka svého bicyklu, jsem jela svižně. Nechyběl výjezd okolo hradu Helfštýn.
Druhá půlka závodu byla hodně na morál díky táhlým stoupáním v Oderských vrších. I tady jsem musela podruhé udělat roli servismana. Na závěr opět výjezd na Helfštýn a pak už jen cílová páska pod hradem. 
Dojela jsem na 3. absolutním místě, i když žen letos na této 100km trati jelo jen 6. Celkově pak 128./211.
 
Hodnotím 5*, skvěle připravená trasa i zázemí. 


 
Ghost Karpaty tour 2018 a XC cup Napajedla    
Cross country závod byl posledním v seriálu Ghost Karpaty tour.
Okruhový XC závod pořadatelé uspořádali nejen ve městě Napajedla, ale využili i single trail v lesíku nebo luční cesty. Moc mě bavily schody, které se jen tak na závodech nevidí. Ženy jely okruh 3x muži 6x. Na trase potrénoval třeba i Pavel Boudný.   
V kategorii jsem obsadila 2. místo. 
Tento závod se také počítal do Ghost Karpaty tour a zároveň se po jeho ukončení vyhlašovalo celkové pořadí tohoto seriálu. 
Ze 7 závodů se počítá 6 nejúspěšnějších. Já jsem objela 5 závodů a v celkovém pořadí jsem obsadila 2. místo v kategorii. 


 
Tak že by konec sezóny???  🙂