KPŽ Manitou Železné hory České spořitelny

Tento víkend má Kolo pro život pauzu. A je před svojí závěrečnou částí, kdy se nám sezóna už přehoupla do samého závěru. Jak už bývá zvykem, ta se v polovině srpna celý Kolo proživotní seriál přesouvá do velice oblíbené Chrudimi. Je to jeden z mála závodů, který je opravdu poctivý, bajkový a mimo jiné i velice horký závod s teplotami přes 30°C. Takže se každý ze závodníků těšil na brod zhruba v polovině závodu a modlil se, ať se tam zasekne a upadne do něj. Bohužel z týmu se to nikomu nepodařilo.

Přijela nám i velká část týmu a kluci byli opravdu vidět :).  Jak to vypadalo při závodě? 

Úderem 11:00 se vydal nekonečný počet závodníků na trasu dlouhou 66km. V elitní vlně TOP20 jsme měli 3jci závodníků.

Po startu následují oblíbené schody, Kuba na schodech testuje tlumení svého nového Mondrakera a myslíme že je to labůžo! Jak po másle…

Další schodová, je vidět opravdu velká soustředěnost :).

Máme tu zhruba 20. kilometr. Před námi ještě dlouhá část závodu. Následuje první občerstvovačka. Kuba vyjíždí jako 3. absolutně kopec v Křižanovicích a za sebou táhne smečku pronásledovatelů. Záda mu kryje Kubeláč a Milan, ten přes jeho drobnou postavu není bohužel vidět. Ale víme že je tam.

V další části závodu se začíná první hlavní skupina selektovat …

Zůstává tam Kuba.

V další části závodu před jedním z mnoha stoupání ze skupinky Kuba vypadl. Bohužel se začíná podepisovat zranění, které si přivodil na tréninku 3 dny před závody :). 

Na stíhací jízdu se vydává i Kubeláč, který ale za nedlouho blbě odbočuje a je vydán na pospas Železným horám. Díky jeho navigačním schopnostem se dokázal ještě do závodu vrátit.

 

A konečně je vidět i velký malý muž. Milan 🙂

Další skupinku nám do stoupání přiváží Pavel.

A jsme před finální částí závodu. Míru milovné stoupání které nikdo nechce vidět. Míň jak 10% zde nehledejte. Máme vše už krásně rozselektované do mnoha a mnoha vláčků a můžeme si je představit.

První samostatný vláček je Kuba .. ten už si dává z posledního a za pár metrů to dle jeho slov chce zabalit :), ale dojíždí.

 

V dalším vláčku je naskočený Pavel. Je vidět, že to zadarmo úplně není.

Poté další skupinka Radim, Hruszky a Karboš. Hruszky si ale vede mazácky a prodává své bohaté zkušenosti z dob, kdy byl mladíkem. Nevadí mu křičet pravá, levá. Je to lyšák a celou skupinu v cíli nechává za sebou.

   

Tady je pro změnu Milan a Šéba, který mimochodem o den později vyhrává své další závody! Gratulujeme!

A konečně cíl po 66km.  Jako první z týmu projíždí Kuba. Bohužel až na 15. místě absolutně. Dle slov Kuby: “ Čekal jsem od sebe daleko víc. Byl jsem na závod dobře připraven, ale ve středu přišla hloupá chyba a já si rozbil „ústa“. Odneslo to koleno, které ještě v sobotu ráno bylo dvojnásobné. Jsou to domácí závody, tak jsem to zkusil, ale po půl hodině jsem věděl, že to dneska fakt nebude dobrý. I přesto jsem rád v cíli a aspoň na bednu to dalo.“

 

Další výsledky jsou následujicí: v TOP 30 máme 7. závodníků !!!

A na závěr fotky z bedny 🙂 !! Gratulace všem. Užívejte konec sezóny, bez pádů a zranění a v Plzni ZDAR!

M23 kategorie

         

M40 – Štěpán Karban omládnul 🙂