Ohlédnutí za prázdninovým Karlštejnem

Pár posledních dní Česko spaluje opravdu pekelné počasí. Nebylo tomu jinak ani o víkendu, kdy byl na programu tradiční závod Kola pro Život na Karlštejně. Upravená trať, která se nově jela na 2 kola, teploty přes 30°C, oblaka prachu a množství nekonečných výjezdů znamenalo pěknou robotu pro všechny z nás. Už při rozjetí bylo jasné, že závod bude hodně výživný. 

Na startu se sešla poměrně hezká konkurence a tak se slibovala bitva o každé místo. I týmově se nás na startu potkalo opravdu hodně. A jak celý závod vypadal? No, pro každého jinak. Ale zřejmě nejvíce intenzivní zážitek si z Prahy odváží Kuba, kdy ukázal, že se závody prostě nevzdávají … i když tohle byla asi fakt hrana.

Tak si závod přiblížíme v pár fotkách. A uvidíte možná proč 🙂

Obávaný kopec Mořinka a na něm Viktor Klos. Tento kopec se jel exkluzivně pro jistotu 2x. Vítr se nepohne, sluníčku pere do zad. Trošku to tahá za nohy. No na koupálku by bylo asi trošku líp.

Tady bojuje s kopcem Radim.

Pavlovi to taky hodně chutná :-D.

Šéba vzorně spolupracuje v průběhu závodu s Drejslíkem.

  

Tento prudký výjezd na trati byl opravdu výživný pro všechny.

Tady už spurt do cíle v podání Radima Hlůžka.

 

Ale jsou mezi námi tací, kteří si závod užívají a je to pro ně příjemná sobotní projížďka. Že Petře? 😀

Rychle najít kousek stínu, doplnit vodu. A v klidu zemřít 🙂 jojo taková byla sobota. 

A co se tedy stalo tak zásadního s Kubou? Aneb to nejlepší na konec … kdo sleduje facebook, tak už asi zaregistroval, že Kuba neměl svůj den. A to několikrát …

Od startu se držel v poměrně super skupince od 6. místa absolutně, bohužel zhruba v půlce trati mu orazítkovala silnice levou nohu. Ale jak se psalo výše, závody se nevzdávají, tak se španělský Mondraker vydal na cestu návratu do skupinky, ze které vypadl. 

Tady se Kuba pere už s upravenou nohou právě se super stoupákem na Mořince. 

Tady po dalším výjezdu je už Kuba zpět. Tam kde má být.

Bohužel asi 3 km před cílem byl jeden krásný kořen, který nebyl v oblaku prachu vidět a byl na světe druhý výlet mimo trať. A když myslíme výlet, tak se opravdu letělo 🙂 sem tam nějaký kotrmelec. Po pár minutovém rozjímání v lesíku následovalo kolo běžko odrážení do cíle. Takže jak je vidět, závody se nevzdávají !

Jak se psalo, byl horký den, tak proč si nenadělat do oblečení díry :).

Kdo chce můžeme mrknout na bližší popis „nehod“ přímo na FB .. https://www.facebook.com/mokry.jakub/posts/10214688156430747

Gratulaci posíláme Péťe Bublíkové, které si dojela pro 3. místo v kategorii.

    

Děkujeme všem závodníkům a závodnicím, kteří nás reprezentují. Již tento víkend se potkáme zase na Zadově, kam část našeho týmu míří.