Merida Cyklo Maštale

V sobotu 9. 6. se na startu 18. ročníku mtb závodu Merida Cyklo Maštale sešli tři naši závodníci, Petr Picka, Jirka Šebrle a Roman Víšek. Trasa závodu vede okolím města Proseč přírodní oblastí pískovcových skal Toulovcovi maštale.

Střední 50 km trať s osmi sty nastoupanými metry, na kterou se vrhli i naši bikeři, absolvovalo cca 300 závodníků. Petr s Jirkou se od začátku závodu hned po prvním stoupání od startu drželi v první sedmičlenné skupině, hlavně Petr byl během závodu hodně aktivní a poctivě se na špici nešetřil. V polovině závodu se v technickém výjezdu odtrhli dva nejsilnější závodníci a kluci tak měli možnost bojovat už jen o třetí místo. Bohužel z pětičlenné skupiny, která společně dojela do cíle, Jirka spurtoval na pátém a Petr na šestém místě tři minuty za vítězem. Roman závod dokončil na 26. místě.

Ještě pár slov Romana Víška: Roman se držel po startu v přední skupince. I když postupem času začal z vyššího tempa první skupinky odpadávat a tak se s tratí popral a dojel na 26. místě.

Foto: johnmali