Pražský pohár, O pirátovo voko, Mistrák Královéhradeckého kraje v silniční časovce do vrchu a Bike Prague

Dnes trochu průlet minulosti a opožděnými reporty 😉

Před tím než dal náš JiMi Jirka Mílů vale své klíční kosti se žebry, sepsal nám pár řádků z dubnového Pražského poháru č.2 v Jenči v podání jeho a Milana Hanyka:

Pořadatelé připravili velmi zajímavou a náročnou trasu pro okruhové cross country, ve členitém a hodně kamenitém prostředí Garden Parku v Jenči na západním okraji Prahy. Nechyběli kamenité i písečné sjezdy, skoky a kamenité technické sekce. Závodu se zúčastnilo bezmála 400 bikerů všech věkových kategorií včetně cyklistů s handicapem.
Milan startoval v elitní kategorii, kterou zpestřili svou účastí i Jan Škarnitzl a Jaroslav Kulhavý, pozdější vítěz. V závodě na sedm 5-ti km okruhů se Milan držel statečně a ve skvělé konkurenci skončil na 6. místě. Dle slov Milana: „kamenitá trať nebyla úplně jeho šálek kávy“.
Jirka po sobotním závodě AMIX Biřička musel hodně rozhýbat nohy a i přesto v prvním kole trochu ztratil na pozdějšího vítěze kategorie Viktora Zapletala. Jirka se postupně rozjížděl a v dalších kolech jeho náskok postupně stahoval. V cíli skončil na 2. místě, se ztrátou pouhých 15 vteřin.
V zajímavém prostředí Garden Parku v Jenči opět fotila dvorní fotografka TOMKET Pražského MTB poháru Barbora Klap. Děkujeme za krásné fotografie. 

O pirátovo voko
Tento zvučně znějící závod v rámci tréninku intenzit navštívil náš Lukáš Tříska. Jedná se o 35 km ve velmi těžkém kvalitním stoupání a svižných sjezdech. Účastnila se ho zajímavá jména (např. Honza Kopka) a o zábavu tak bylo postaráno. V úvodní části závodu se pohyboval na předních místech, nejvíce těžil v rychlých a technických sjezdech. Ke konci, cca 100 metrů před cílem, mu utekl sprint s Lubošem Tomanem, dojel celkově na 10. místě a o pár vteřin přišel o 3. místo v kategorii. Alespoň poznal svojí slabinu a může se do příštího závodu polepšit.

Mistrák Královéhradeckého kraje v silniční časovce do vrchu
8.5. se v Krkonoších na Benecku uskutečnilo tradiční mistrovství HK kraje v časovce do vrchu. Na trati 7,5km s 500m UP si cca stovka závodníků v různých kategoriích poměřila své stoupací schopnosti 😀 Dresy MAPEI, Whirlpool nebo REMERX Kolín zvěstují solidní konkurenci. SKIBIKECENTRUM.CZ team nasazuje trojici závodníků. Štěpán Karban a Tomáš Kučera v kategorii MUŽI C a Lukáš Drejsl v kategorii MUŽI B. Bohužel všichni těsně pod pódiem. Lukáš o 15 vteřin 4. místo. Štěpán o 10 vteřin též bramborový a Tomáš těsně za ním na 5. pozici… Kde nic, tu nic, tak alespoň společná fotka 😀

Bike Prague (v podáni „Kůči“ Tomáše Kučery)
Protože jsem se rozhodl pro závod v Praze už v zimě, tak jsem se rozhodl oželet krásný závod v Jestřebkách. Startoval jsem s rýmičkou , kterou jsem si přivezl ze Stolovek.
Začátek 55km trati jsem si protrpěl a začal se rovnat až po cca. 40minutách. Pak už to docela jelo. Jen jsem si ve finiši spletl Milana Černého s jeho mladším týmovým kolegou a nechal ho jet, čímž jsem se připravil o boj o lepší umístění. Nakonec z toho bylo 8. místo celkově a 3. v kategorii.
Ale pocitově jsem nějak neměl dost, tak jsem si vyjednal start ještě na trati 35km. V prvním a jediném větším kopci jsem bohužel nestačil na prvni skupinu, zabudoval jsem se do druhé a rovnal se s tempem. Začal jsem se rozjíždět, ale kolegové ze skupiny neakceptovali zvyšování tempa, tak jsem si půlku závodu odtahal sám a už nebylo na to dotáhnout odpadliky z čela závodu. A jak se ukázalo, díky tomu to na bednu už nedalo. Celkově za 9. a v kategorii za 4. Nakonec příjemná sobota.