Ani silniční závody pro nás nejsou cizí

Jak už z nadpisu napovídáme, tak o prodlouženém svátečním víkendu, který doprovázelo slunečné počasí, se naše nedělní čtveřice (později úterní trojice) transformovala mezi silničáře. Každý to od nás bral jako super přípravu na další závody.

V neděli 6.5. jsme se podívali na Sezemické okruhy. Byl to rovinatý závod vypsaný v kalendáři extraligy masters na 100km s pouhými 350metry výškovými. Přes hezké počasí se chtělo závodu zúčastnit spousta předem nepřihlášených cyklistů včetně nás, tak začaly menší zmatky už před startem. Při prezentaci závodníků došly pořadatelům startovní čísla pro příchozí, což navázalo na posunutí stratu téměř o půl hodiny. Ovšem to nás nerozhodilo a vydali jsme se závodit. Po většinu času byli na špici pelotonu borci z našeho týmu – Kubík, Hruszky, Kulhy a Šéba. Během prvních čtyřech okruhů bylo několik pokusů o únik ale ani jeden nebyl úspěšný a tak se do cíle řítilo téměř celé startovní pole. Nejlépe se v hromadném dojezdu a spurtu na cílovou pásku pohyboval Kulhy, který dojel na celkovém 4. místě a v kategorii A na vítězném 1. místě. Zbytek našich borců proletěl cílem v přední části pelotonu. Úsměvné bylo zapsání výsledků, kdy byli závodníci nahnání do úzkého koridoru a zde se podle jejich pořadí určil výsledek – opravdu nás pobavil morál některých jezdců, kterým stálo za to v tomto koridoru předbíhat 😀 

Druhý a výrazně zajímavější závod byl v úterý 8.5. v Rokycanech. Ten je zařazen do kalendáře UAC. Závod byl vypsán na 66km a bylo na něm převýšení cca 850m. Jel se okruh, kde byl cílový kopec – sjezd a rovina proti bočnímu větru 🙂 no co víc si přát. Celý tento závod se střídalo na špici tak cca 10 závodníků. Z toho nejaktivněji se zde „větral“ Kubík a Hruszky :-D. I jejich normované wattové průměry na hodině a 45 minutách přesahující hodnotu 320W o něčem napovídají.

V průběhu závodu se pár lidí pokusilo o únik, ale nejvíce zajímavé bylo poslední kolo. Kdy se o únik pokusil na začátku posledního okruhu náš Hruszky. Nastoupil v zatáčce ve sjezdu, vybudoval si zajímavý náskok okolo 15vteřin, avšak hladový peloton využil svoji sílu na rovině proti větru a zhruba 0,5km před cílem byl Hruszky poražen, předjet a zanechán na pospas chvostu zbytku pelotonu. Hnedka poté se vydal Kuba za skupinkou dvou lidí, kteří skočili do úniku, ale i on byl dojet v cílovém kopci asi 150m před cílem. Bohužel síla už nebyla, ale závod se celkově povedl.

Z tohoto závodu se nám povedlo sesbírat pár fotek a dokonce dvě bedny. O jednu z nich se zasloužil naše nová silniční STÁÁÁR Tomáš Kulhavý, který dojel ve své kategorii na druhém místě. A Kuba, který také obsadil druhé místo v kategorii mladých střel 😀 (z nich byl nejstarší).

I z následující fotogalerie je jasné, kdo závod dělal závodem.

Vše je připraveno na start v Rokycanech, kde se v odpoledních hodinách konal závod ČP v silničním závodě.

Kubík v nájezdu do prvních kol závodu. Vše v klidu na špici.

Zde se lehce pořadí vyměnilo, náš kamarád z CT WEBER Petr Holan se pokusil hrozit 😀 ale marně. Krejeme ho na zadovce 🙂

Další kolo, stejný scénář.

Kulhy zabudovaný.

Tady Hruszky se pokusil balík natáhnout v cca 7 kole závodu.

V dalším kole to stejné. Je vidět že motory má dobře nastartované. I z výrazu ostatních je vidět, že to lidem moc nechutná.

V dalším kole se do toho pustil Kubík, zde to už nechutná ani Hruszkymu 😀 ..

Asi 3 kola do cíle. Celý balík pohromadě.

Průjezd cílem Kulháče. Bere druhé místo v kategorii.

Hned za ním Kuba, který bere stejné místo.

Hlavně vypnout Garmina :-).

Hruszky vystřílenej jak brokovnice pár vteřin za klukama :).

 

Děkujeme za fotky Kamile Thumové a Jardovi Rendlovi!