MTB Hervis FOR BIKES 2018 neb otvírák sezóny pro Radima Hlůžka

V sobotu 7.4. se v rámci veletrhu For Bikes v pražských Letňanech jel jeden z již tradičních otvíráků bajkové sezóny. Pořadatelé šikovně využili nově vystavěných singletracků v lesoparku Letňany a závodní okruh tak sliboval spoustu hravé zábavy. Od rána sice svítilo sluníčko, ovšem foukal nepříjemný chladný vítr. Podklad na trati byl suchý a rychlý.

Cílem prvního závodu sezóny bylo nejen zajetí a odzkoušení nového materiálu, ale především také kvalitní intenzivní trénink. Chycení té správné sliny a nasátí závodní atmosféry je na jaře vždy důležité.

Závod se jel na celkem 6 okruhů + zaváděcí část. Po projetí prvních technických pasáží se kompaktní balík brzy rozdrobil na menší skupinky. Na větrných rovinkách se nikomu nechtělo systematicky spolupracovat, a tak se jel závod prakticky „každý za své“. Technické pasáže plné klopených zatáček, krátkých výjezdů stály za to. Pro Radima to celkově dalo na 6. místo absolutně. Vítězem se stal s jasným náskokem Jan Škarnitzl.

Odkaz na výsledky zde.

Pohled Radima:
Celý závod jsem si náramně užil a v celku kvalitně zatrénoval. Zároveň se také ukázalo, na kterých částech tréninku je ještě třeba zapracovat. Závěrem bych ještě rád poděkoval organizátorům za stavbu pěkné a zábavné trati.  Už se těším na další závody.