První závodní víkend

Tak už bylo na čase! Po dlouhé zimní pauze (tedy venku to ještě vypadá na tvrdou zimu, ale snad se brzo tepla dočkáme 🙂 ) se nám pomalu roztáčí kolotoč závodů. A hned v prvním víkendu máme první vlaštovky s úspěchy. 

První z úspěchů.

Otevření závodní bajkové sezóny v Praze proběhlo v sobotu 24.3. na prvním závodě Pražského MTB XC poháru, na parádně připravené a hravé trati na Zličíně, kde nechyběly klopenky, skoky a další technické sekce.

Náš tým úspěšně zastupovali dva závoďáci a díky nim jsme získali 2 cenné kovy :-).

Milan Hanyk – 3. místo ve své kategorii

Jirka Míl – 2. místo ve své kategorii

Byl to letošní první závod na nových kolech, tak si oba vybrali „nováčkovskou daň“.

Milanovi se díky novým pedálům i kufrům nepovedlo hned nacvaknout a tak ze startu vyjížděl úplně poslední. V průběhu závodu předjížděl jednoho za druhým a dotáhl to až na 3. flek. V posledním kole dokonce útočil i na místo 2. Milanovu kategorii muži ELITE vyhrál Jan Škarnitzl.

Jirka startoval v hromadném startu 5-ti kategorií a hned v prvním úzkém místě po startu se střetl s jiným závodníkem. Při lehkém seznámení se zemí natočil řídítka i s představcem a tak zkušenost pro příště velí ještě více utáhnout představec. Po opravě vyjížděl zcela poslední, ale stíhací jízdou Jirka předjížděl a posouval se dopředu. Nestačil jen na Viktora Zapletala, reprezentačního i osobního trenéra Jardy Kulhavého, a skončil tak na 2. místě.

Kompletní výsledky zde: https://www.sportt.cz/racesResults/resultlist/680

Za parádní fotografie děkujeme Barboře Klap a dalším. https://www.zonerama.com/BarboraKlap/Album/4201796

 

Druhý z úspěchů

Ten si veze z Hlohovce Kuba.

Kde nastartoval sezónu na silničním závodě. Sice to byla pouze „hobby“ kategorie, ale na trénink ideální rozjetí a super příprava na začátek sezóny. Kuba přistoupil k závodům tréninkově. Cíl byl jasný, nikde se neschovávat a jezdit poměrně často na špici balíku. Závod se vyvíjel podle jasných předpokladů. Celý závod nepřišel, žádný zajímavý únik. Tak se rozhodovalo až po 7 kolech ve spurtu. Do posledních zatáček dotáhl Kuba celý balík, kdy jel poslední 3 km vpředu. Ale na cílové rovince, se bohužel dojel závod kadetů, takže ze závěrečného spurtu bylo spíše brzdění a vyhýbání. Přesto to na 3 místo dalo.

 

Všem děkujeme za úspěšnou reprezentaci a již další víkend se těšíme dál.