Ohlédnutí za zimním tréninkem

Zima pomalu říká sbohem, i když se tento víkend opět ukázala v plné parádě.

Jak se tedy naši závodníci připravovali v zimě? Pojďme se kouknout pod pokličku na jejich snažení se vypořádat se sněhem a mrazem, které nám tuto zimu počasí připravilo. Někdy to bude i přehlídka TOP modelů kol ,vč. jejich ultimátních úprav, aby trénink v zimně byl co nejtěžší.

Lukáš Drejsl:

Se s námi podělil o romantické fotografie z chumelenice. Zde je vidět jeho poctivá práce 🙂

 

Tomáš Kučera:

Jeho vcelku pekelný stroj na zimní přípravu mu dodá mnoho sil 🙂

 

Markéta Giergielová

Dle slov Markéty:

Z tréninku zatím toho moc není.. ale… pro mě je zimní příprava i o běhu, ráda se pohoním s ostatníma po lese v trailu 🙂 tak si ráda zajdu i na běžecké závody. Tak teda konkrétně Travný trek, 12,5km/700el. první místo v kategorii žen, v absolutním pořadí pak 21./193. 

Masiv Travného má 1203m, běželo se ve sněhu, takže supr na balance, sílu i vytrvalost vzhledem k délce trati. 

Gratulace Markét! Jen tak dále

 

Luky Tříska a jeho vydatný report (děkujeme):

V přípravném a základním období se věnuji převážně dietologickým experimentům a silově kompenzačním cvičením. Tedy připravit tělo na zátěž. Jím převážně zeleninu, maso a nejím žádné cukry…tedy čistím tělo a připravuji mu kvalitní stravu ( na tohle téma, bych taky zpracoval vydatný elaborát, ale na internetu toho je dost). Každé ráno se na 30 mnut věnuji Smíškovu stabilizačnímu systému, tedy souboru cviků na procvičení páteře a core.

Navštěvuji 2 x do týdne posilovnu a buduji ztracenou sílu v závodním období. Trochu běhám, občas běžky, každou sobotu učím v lyžařské škole.
V rámci zaměstnání dojíždím na kole do přilehlých obcí doučovat různé předměty na úrovni základní školy. V tyto dny lehce protočím nohy nebo to mám jako vytrvalostní trénink.
2 x v týdnu jedu krátkou „časovku“ v pásmu aerobní vytrvalosti na 30 – 50 minut. Tuto zátěž se snažím týden, co týden časově prodlužovat. Pro mě je důležitá i každotýdenní regenerace v podobě sauny a nožní masáže jednou za měsíc.

 

Další v řadě Jirka Míl:

Tréninkový parťák výše zmíněného Lukyho. Kluci rádi polikají, hltají a najíždí mnoho a mnoho společných kilometrů. 

pozn. redakce: Pokud je trénink pod 200km, tak to není trénink, ale pouze výlet :). 

 

Milan Hanyk:

Po nočních XC závodech jsem se rozhodnul omezit pauzu po sezoně, ale bohužel jsem na začátku prosince onemocněl a pauza tedy byla 😀 Od té doby začínám najíždět objemy. Je zatím teplo, takže jezdím na kole a když není pěkně, tak na trenažeru. Padly už nějaký delší tréninky ve vytrvalostní zóně, doma na trenažeru zkouším i intervaly – obojí pod kontrolou wattmetru. Cítím se suprově, oproti závodní váze z roku 2017 jsem o pár kilo lehčí 🙂

Petr Hruška:

Petr také zimní přípravu rozhodně nepodceňuje. Ale neuznává jí :D. Pokud je venku teplota míň jak 5°C, tak raději prohání virtuální soupeře a trápí je do kopců.

pozn. redakce: Takhle vyšvihanej je i v réálu :).

 

Jakub Mokrý

Kuba vzal přípravu opravdu pečlivě, chvílemi to připomínalo spíše přípravu na mistrovství světa v triatlonu :). Drobné množství běhu, plavání, ale i kola. Kikina ho doma skoro nepotkala, ale beztak se mají rádi.

pozn. redakce: Doufáme, že uvidíme všichni stejnou fotku jako máš v profilu i tento rok 🙂

 

Tomáš Kulhavý

Kulhy nám prožil většinu zimního času na sněhu. Byl jak na běžkách, tak na skialpech :).